Перевірки харчових продуктів у Києві протягом 2019 року виявили випадки реалізації харчової продукції та сировини з перевищенням нітратів, фальсифікатами та мікробіологічним показникам, а також — заражених шкідливими мікроорганізмами. Про це повідомив начальник Головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в м. Києві Олег Рубан, передає Укрінформ.
Так, список продуктів, в яких виявляли фальсифікати та небезпечний для здоров’я вміст, очолили м’ясні та молочні вироби. Друге місце за кондитерськими виробами, третє — за алкоголем.
Пильну увагу було приділено безпечності харчових продуктів у закладах дошкільної та середньої освіти. В результаті у продуктах, якими харчуються діти, було знайдено кишкову паличку, стафілокок золотистий, лістерію, стерину, а також у великій кількості нітрати в овочах.
За словами Рубана, щодо кожного випадку невідповідності ГУ ДПСС в м. Києві ухвалює рішення про вилучення продукції з обігу та припинення виробництва небезпечних харчових продуктів.
Раніше «Судово-юридична газета» писала про корисні властивості хурми. Зокрема, хурма зміцнює наш імунітет, адже в цьому плоді міститься багато вітаміну С, який необхідний для зміцнення захисних функцій організму.