Радивилівська громада на Рівненщині подала заявку про приєднання до вже наявної традиції культури приготування і частування голубцями до обласного та національного переліків елементів нематеріальної культурної спадщини України.
Про це в ефірі «Українського радіо Рівне» розповіла директорка обласного центру народної творчості Ірина Рачковська, пише «Суспільне».
«В цьому році до національного переліку окремими громадами України, безпосередньо це Кіровоградська область, було подано і долучено традицію культури приготування і частування голубцями.
Рівненщина теж зацікавила українську спільноту своєю традицією, тому що саме на Радивилівщині є особлива рецептура приготування. І сьогодні до обласного і національного переліків, для приєднання до уже існуючого елементу, громада Радивилова теж подала облікову карту щодо традиції приготування їхніх голубців», — розповіла Ірина Рачковська.
Радивилівські голубці унікальні тим, що вони готуються саме на основі капустяного листя, млинця і фаршу.
«Але специфіка страви полягає в тому, що млинець може бути різним, приготованим на основі яйця, муки, молока і мати жовте забарвлення, а коли господиня включає свою фантазію і додає до млинця шпинат чи зелене листя — млинець стає зеленого забарвлення, колір соку буряка додає млинцю червоного забарвлення і страва набуває зовсім іншого як смаку, так і унікального зовнішнього вигляду», — зазначила директорка Радивилівського міського будинку культури Інна Шаблій.
Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.