У курячому м’ясі з Польщі виявили сальмонелу. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області.
Бактерії Salmonella enterica серотипу Enteritidis виявили в курячому м'ясі механічного обвалування, яке нещодавно завезли з Польщі.
Серотип Enteritidis - один з найпоширеніших і здатний викликати гастроентерит, який може протікати у тяжкій формі у дітей, людей похилого віку та пацієнтів з ослабленим імунітетом.
М'ясо механічної обвалки - фарш нижчої цінової категорії, роблять його із сполучних тканин і кісток з невеликими залишками філе, які продавлюють крізь сито під високим тиском, отримуючи пастоподібний фарш.
Виробник зараженого фаршу, що надійшов в Україну, — польська фірма Drobiowo.Pl Mariola Krysiak, польський постачальник — AMP Logistyka Sp. z o.o., а український отримувач – черкаське ТОВ «Візія Трейд».
Держпродспоживслужба попереджає операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність.
Нагадаємо, що в Україну завезли небезпечні для вживання сири з Франції, а також лайми з Бразилії.
Ще в Україну потрапили небезпечні заморожені морепродукти.
Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.