Наука про харчування стрімко розвивається разом з іншими медичними науками. І як вказують у Міністерстві охорони здоров’я, багато уявлень та тверджень минулого століття піддаються критиці або безповоротно спростовані й забуті.
Водночас, попри доступність наукових даних, продовжують поширюватися псевдонаукові, суб'єктивні та упереджені твердження про харчування, їжу та поживні речовини. І це відбувається на всіх рівнях: від академічного до «б’ютіблогерського».
Президент Асоціації дієтологів України та консультант з громадського здоровʼя МОЗ України Олег Швець спростував сім найпопулярніших міфів, які досі супроводжують тему харчування.
Вони представлені в зручній інфографіці нижче:
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.