Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області дало поради громадянам, як уникнути харчових отруєнь на новорічні свята.
Аби запобігти харчовим отруєнням, необхідно дотримуватися наступних рекомендацій:
- не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
-не купувати продукти, що швидко псуються або реалізуються без відповідних умов охолодження (ковбаси, кулінарні і кремові вироби);
- суворо дотримуватись правил особистої гігієни перед приготуванням їжі та її прийомом;
- вживати лише свіжоприготовлену їжу, салати заправляти безпосередньо перед вживанням;
- не залишати страви зі святкового столу для споживання на наступні дні, особливо за відсутності холодильника;
- в холодильнику зберігати страви і продукти в окремих ємностях з кришками, з дотриманням правил товарного сусідства;
- свіжі овочі та фрукти ретельно промивати проточною водою;
- для пиття і приготування їжі використовувати воду тільки з централізованих джерел водопостачання або питну фасовану.
У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання або харчового отруєння необхідно терміново звернутися до закладу охорони здоров’я!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.