У квартирі, будинку чи підвалі могли залишитися продукти харчування, які контактували з водою під час затоплення. Що з ними робити розповіли у Міністерстві охорони здоров’я.
«Передусім варто пам’ятати, що така їжа потребує обережного використання. Якщо у вас є найменший сумнів у тому, чи вживати якусь їжу — не вживайте її!
Потрібно позбутися продуктів:
Якщо з продуктів, які були щільно закриті, під час відкривання виливається рідина чи йде піна, а інгредієнти втратили колір — їх також не можна їсти.
Очистіть, промийте чистою водою, а ще краще — дезінфікуйте все, що ви використовуєте для приготування та прийому їжі.
Щоб очистити та дезінфікувати посуд чи прибори, потрібно:
Щоб очистити заводську консервацію чи продукти в пластиковій упаковці:
Якщо ви підозрюєте, що затоплення могло зіпсувати систему електро- чи газопостачання або піч, не готуйте вдома, доки не отримаєте висновок спеціаліста, що це безпечно», - розповіли у МОЗ.
Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.