В кожному будинку залишається багато писанок після Великодня. Їх потрібно правильно зберігати, щоб не отруїтись.
Яйця добре сприймають низькі температури і можуть зберігатися в холодильнику до 20 днів. Важливо, щоб всі яйця були в цілій та неушкодженими. Тільки тоді вони будуть довго зберігатись.
При кімнатній температурі варені яйця можуть зберігатися не більше 12 годин. Якщо цей термін вже минув - не варто ризикувати здоров'ям.
Якщо ж шкаралупа тріснута, то термін зберігання зменшується.
Для того, щоб зберігати яйця довше, їх не просто потрібно відварити, але і змастити шкаралупу соняшниковою олією. Таким способом закриваються пори шкаралупи.
Змащені маслом варені яйця можна зберігати в холодильнику до сорока днів. Але все одно варто бути обережнішими перед їх вживанням та перевірити свіжість.
Яйця на Великдень варять круто, через це вони довше зберігаються.
Курячі яйця потрібно покласти в каструлю, повністю залити водою, довести до кипіння і варити на слабшому вогні 10 хв.
В кінці їх потрібно дістати з води, дати охолонути та гарно розфарбувати перед Великоднем.
Раніше ми писали, як зробити великодні яйця в домашніх умовах.
Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.