Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) розробило проект постанови Кабміну «Про затвердження Норм та Порядку організації харчування у закладах освіти і дитячих закладах оздоровлення та відпочинку». Про це повідомив заступник Міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.
«Для того, щоб зробити крок вперед до організації та впровадження здорового харчування для наших дітей, запрошуємо ознайомитися та долучитися до обговорення положень. Тим паче, що світова тенденція говорить про те, що наші діти стали більше їсти шкідливої їжі та менше рухатися. Тому, необхідно зробити дитяче харчування різноманітним та корисним» - зазначив Віктор Ляшко, якого цитує пресслужба МОЗ.
За словами Головного санітарного лікаря, вперше на законодавчому рівні буде врегульовано питання щодо харчування дітей із особливими дієтичними потребами, такими як цукровий діабет, непереносимість глютену, лактози тощо.
В МОЗ відзначили, що проектом заборонено до закупівлі, реалізації та пропонування дітям технологічно оброблених м'ясних та рибних страв (ковбас, сосисок, заморожених напівфабрикатів тощо), солодких газованих напоїв, енергетичних напої та будь-яких інших напоїв із вмістом доданих цукрів, обмежується добова кількість солі, цукру, борошняних та кондитерських виробів, жирів.
Крім того, Віктор Ляшко зазначив, що окремо приділено увагу організації харчування відповідно до якого керівники закладів освіти і дитячих закладів оздоровлення та відпочинку матимуть можливість вибрати найефективнішу модель організації харчування з урахуванням особливостей відповідного закладу, іншими словами, впроваджувати кейтеринг, шляхом здачі харчоблоку закладу в оренду для організації харчування дітей, або власними силами закладу.
Раніше «Судово-юридична газета» писала, на що жаліються учні та їхні батьки у шкільних їдальнях.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.