Через підрив Каховської ГЕС у великих водоймах спостерігається загибель риби. Про це повідомляє Мінагрополітики.
При переробці та споживанні такої риби можуть виникнути харчові отруєння, зокрема ботулізм, який є небезпечним та у багатьох випадках смертельним захворюванням.
Українцям рекомендують найближчим часом утриматися від придбання та споживання свіжовиловленої риби не тільки в Херсонській області, а й у регіонах басейну річки Дніпро.
«Не наражайтеся на небезпеку, адже жоден із способів приготування не зробить її безпечною для вас. Таку рибу неможливо вживати в жодному вигляді (солона, сушена, варена, смажена). Вона може містити збудники інфекційних захворювань, включаючи ботулізм, паразити та небезпечні хімічні речовини», – йдеться у повідомленні.
Також мешканцям України дали низку рекомендацій, як убезпечити себе від купівлі неякісної продукції:
«У разі появи симптомів захворювання слід негайно звернутися до лікаря. Наголошуємо, що реалізація живої риби повинна проводитись виключно з дотриманням ветеринарно-санітарних вимог, а саме: кожна партія живої риби повинна надходити на ринки з товарно-транспортними накладними та супровідними ветеринарними документами, після чого проводиться ветеринарно-санітарна експертиза в лабораторії, експертні висновки», – підсумували у Міністерстві аграрної політики.
Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.