З початку травня в Україні почали дешевшати яйця. Як розповів голова парламентського Комітету з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду, така тенденція може зберегтися до середини літа. Це пов'язано із збільшення пропозиції від домогосподарств через теплішу погоду, а також зменшенням попиту населення. Крім того, продовжують знижуватись ціни на буряк та цибулю.
«Молода картопля, капуста, морква та буряк - усе це наприкінці травня, початку червня може піти в ціні на спад, коли збільшиться пропозиція від вітчизняних виробників. Чи суттєво впадуть ціни на продукти – сказати важко, адже логістика значно здорожчала під час війни. Але є надія, що цього року буде більше фруктів, овочів та баштанних з деокупованих районів Херсонщини. А це може позначитись і на зменшенні ціни на ці продукти», – зазначив народний депутат.
Крім того, за словами нардепа – цього року відновлюється вирощування овочів на Одещині, в центральних та західних регіонах, що теж може вплинути на зниження цін на овочі та фрукти.
Також з початку року на 20% знизилась ціна на гречану крупу. Минулого року українські фермери збільшили посіви гречки. Її було вирощено навіть більше, ніж потрібно для внутрішнього споживання.
«Очікуємо, що ціна на гречку збережеться на тому рівні, що й зараз, адже і цього року аграрії збільшують вирощування та виробництво цієї культури», - підсумував Олександр Гайду.
Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.