Міністерство аграрної політики та продовольства України розробило подетальну інфографіку, яка роз’яснює нові гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів тваринного походження. Вимоги затверджено наказом Мінагрополітики від 20 жовтня 2022 року № 813.
У Мінагро звертають увагу, що наразі ці норми діють для операторів ринку харчових продуктів, які займаються експортом до країн ЄС або вже заявили про таку готовність компетентному органу. Для всіх інших документ застосовуватиметься через три роки з дня припинення або скасування воєнного стану.
Документ розроблений відповідно до вимог Регламенту Європейського Парламенту та Ради ЄС (№ 853/2004 від 29 квітня 2004 року). Також він спрямований на виконання Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
Таким чином, нові вимоги дозволять підвищити рівень громадського здоров’я та досягти добросовісного й конкурентного середовища в сфері виробництва продуктів тваринного походження, пояснюють в Мінагро.
Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.