У Києві слід очікувати на подорожчання молочних продуктів у магазинах. Про це повідомив член парламентського комітету із аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук.
За словами Соломчука, причина майбутнього підвищення цін приховується у постійних відключеннях світла, до яких доводиться вдаватися через російські удари по критичній інфраструктурі.
Виробництво молочних продуктів потребує багато електроенергії та безперервний процес протягом доби, зазначає член аграрного комітету. Відповідно, через дію обмежень електроенергії зростає собівартість продукції.
Соломчук повідомив, що якщо виробництво зупинити навіть на години 2, то сировина може зіпсуватися. Тому виробники молочних продуктів встановили генератори. І щоб покрити витрати від використання альтернативного джерела енергії, змушені були підняти ціни.
Більш-менш стримати підвищення цін на молочну продукцію вдається завдяки невеликим виробникам, які продають молоко неподалік від своїх підприємств, а тому не витрачають кошти на доставку.
Також депутат розповів, що підприємствам, які виготовляють молочні товари, довелося переорієнтовуватися: надають перевагу виробленню молока та сирів з тривалим терміном зберігання.
Товари, що швидко псуються, такі як йогурти та кефіри, виготовляють лише під замовлення.
Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.