Заступник голови Всеукраїнської аграрної Ради (ВАР) Михайло Соколов заявив, що лише 7% виробленого в Україні молока — екстра-якості, повідомляє «Ubr».
За словами Соколова, в Україні встановився значний дефіцит якісного молока. Те, що на даний момент українці купують в магазинах, — непридатна до вживання біла рідина.
Експерт зазначив, що для проходження Системи забезпечення безпеки харчових продуктів (HACCP) та відповідності іншим європейським вимогам до молока, виробник зобов'язаний обладнати виробництво належним чином: негайне охолодження молока і вакуумна установка для доїння корів. Але це не по кишені багатьом фермерським господарствам.
За його словами, молоком в Європі визнається тільки продукт екстра-якості. У нашій же країні з усього обсягу молока вищого сорту виробляється лише 7%.
«Все інше, що у нас виробляється, в Європі молоком не визнають», — підсумував Михайло Соколов.
«Судово-юридична газета» повідомляла, що Система контролю продуктів залишить недобросовісних бізнесменів без прибутку. Впровадження HACCP в Україні блокує нечистий на руку бізнес, який позбавить бізнесменів надприбутків.
Також повідомлялося, що кава стає розкішшю. За інформацією експертів, кафе і ресторани в Україні збільшили ціни на каву.