Ініціатор ухваленого Радою відповідного законопроєкту №5616, голова комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха заявив, що гуцульська коров’яча бринза, мелітопольська черешня чи херсонський кавун нічим не поступаються за якістю та унікальністю смаку світовим – таким, як швейцарський шоколад чи італійське вино. Саме тому потрібно захищати їх на світовому ринку, а також їхнє географічне значення. Про це пише портал партії «Слуга народу».
«Наші унікальні продукти здатні конкурувати із своїми світовими аналогами і заслуговують на такий саме захист географічного зазначення, як і їх європейські аналоги», – переконаний він.
За його словами, ми залюбки купляємо французький сир, швейцарський шоколад, італійське вино чи німецьке пиво і географічне походження цих продуктів є для нас знаком якості. Та коли справа доходить до українських продуктів, які не поступаються світовим, а часто – перевершують їх, то прив’язка до географічного походження цих продуктів чомусь видається вже і не такою важливою, зауважив народний депутат.
«Законопроєкт №5616, який був прийнятий сьогодні в першому читанні – перший крок на шляху до виправлення цієї несправедливості», – наголосив політик.
Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.