В Україні частішають випадки виявлення фальсифікованої молочної продукції.
Так, зразки молочної продукції, відібрані фахівцями Держпродспоживслужби області в ході проведення заходів державного нагляду (контролю) на харчоблоках закладів освіти в Кропивницькому районі, за результатами лабораторних досліджень визнані фальсифікованими. Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.
«Зокрема, під час лабораторної експертизи встановлено невідповідність вимогам нормативної документації (ISO 17678:2010) за тригліцеридним складом молочного жиру, що свідчить про наявність у продукції рослинних жирів замість жирів тваринного походження.
Йдеться про масло солодковершкове «Селянське» 73% жиру виробництва ТзОВ «Відді», Хмельницька обл. та сир кисломолочний фасований 9% жиру виробництва ТОВ «Валківський молочний завод», Харківська обл», - йдеться у повідомленні.
На підставі отриманих результатів лабораторних досліджень, керуючись п. 2 ч. 4 ст. 11, ст. 67 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області зобов’язало суб’єктів господарювання закладів освіти вилучити зазначені харчові продукти з обігу.
Наразі тривають заходи щодо обстеження постачальників продукції в Кіровоградській області та виробників у Хмельницькій та Харківській областях територіальними управліннями Держпродспоживслужби. Контроль за якістю та безпечністю харчової продукції, що використовується для організації харчування дітей в навчальних закладах, продовжується.
Нагадаємо, для боротьби з фальсифікатом в Україні може запрацювати 2D-кодування на медпрепарати.
Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.