В Україні зросли ціни на м'ясні продукти. Зокрема, оновились цінники на свинину, яловичину та курятину. Відповідні дані публікує портал Мінфін. Згідно з даними ресурсу, вартість свинини зросла найбільше.
Зокрема, наприкінці поточного місяця свиняча грудинка виросла в ціні на дві гривні 20 копійок - з 181,65 до 183,86 грн. Водночас свинячий ошийок подорожчав відразу на вісім гривень 14 коп. - з 233,67 гривні до 241,81, а підчеревок із 176,67 грн до 185,96 (на 9 грн. 21 коп.) Ребра за місяць виросли в ціні на 2 гривні й зараз продаються по 179,99 грн.
З яловичини ціни зросли лише на ребра. Середня ціна зараз фіксується на рівні 157,98 гривні за кг порівняно із 152,98 у квітні (ріст на 5 гривень).
Куряче стегно виросло в ціні на 4 гривні 48 коп. - із 107,48 до 111,96 грн. Гомілка здорожчала майже на п'ять гривень і коштує 81,95 грн за кілограм. Філе курки можна купити в середньому за 148,60 грн, що на 6 гривень більше, ніж у квітні.
Яка середня вартість м'яса в Україні в травні за кг:
Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.