Міністерство культури та інформаційної політики розширило перелік нематеріальної культурної спадщини України, додавши до нього 5 позицій. Наказ МКІП з’явився на сайті відомства.
Зокрема, до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України додали приготування української традиційної страви «Голубці».
«Страва побутує на всій території сучасної України та інших країн, зокрема на території Кіровоградської області: селище Голованівськ, села Вербове, Грузьке, Ясне, Ємилівка, Журавлинка, Цвіткове, Клинове, Красногірка, Манжурка, Межирічка, Краснопілля, Молдовка, Матвіївка, Недеждівка, Наливайка, Роздол, Розкішне, Костянтинівка, Маринопіль, Мар’янівка, Новосілка, Свірневе, Зелена Балка, Новоголованівськ, Олексіївка, Троянка, Шепилове, Олександрівка, Ковалівка Голованівського району», – зазначають у міністерстві.
Крім цього, додано такі елементи:
Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.